O nama

Ko smo mi?

Centar za učenje i razvoj je osmišljen kao edukativni centar koji pruža podršku roditeljima i deci, u vidu organizovanja produženog boravka za decu školskog uzrasta, različitih edukativnih programa i savetodavnog i terapijskog rada.

Nastojimo da budemo mesto na kom zajedno rastemo. Uživamo u radu s decom i smatramo to svojim pozivom. Neprestano tražimo nove ideje i načine komunikacije kako bismo u sigurnom i podsticajnom okruženju razvijali sposobnosti deteta i učenje učinili što zanimljivijim.

Za nas je svako dete važno: istinski cenimo, uvažavamo i priznajemo nadarenost svakog deteta. Zato je naš cilj da motivišemo decu da uče o sebi, razvijaju talente i ostvare svoj potencijal kako bi postigli što bolji školski uspeh i postali samostalniji i samouvereniji.

Naš je zadatak da različitim programima ostvarimo postavljene ciljeve kako bismo olakšali deci, ali i roditeljima sve razvojne i školske dileme. Zalažemo se za to da podržimo individualni potencijal svakog deteta u skladu s njegovim talentima i sposobnostima, jačamo samopouzdanje, samostalnost i lični rast i razvoj.Želimo da stvorimo pozitivni odnos prema učenju kako bi svako dete osetilo radost uspeha.

Program smo podelili u tri tematske celine:

  • Produženi boravak za školsku decu i program za predškolce
  • Program za rani razvoj socijalne i emocionalne inteligencije
  • Podrška ličnom rastu i razvoju dece i roditelja i odraslih - individualni i grupni savetodavni i terapijski rad

Osnivači Centra:

Majda Petrović, diplomirala socijalni rad i socijalnu politiku na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Edukovana iz oblasti nedirektivnog savetovanja i terapije usmerene na klijente. Više godina profesionalnog rada provela u oblasti socijalne zaštite i organizovane pomoći u učenju u Centrima za zaštitu dece, odojčadi i omladine. Više godina volonterski sarađivala sa Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „dr Vukan Ćupić“. Radila na projektima dečije linije i telefonskog savetovanja. Učestvovala u Unicefovom projektu kao koordinator osnivanja telefonskog savetovanja namenjenog roditeljima. Organizaotor i voditelj različitih edukativnih programa za decu kao i radionica roditelje.

Marijana Petrović, diplomirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Edukovana iz psihoterapijskog pravca transakciona analiza TA centra u Beogradu. Radi više od jedanaest godina u oblasti obrazovanja dece različitog uzrasta i savetodavnom radu sa roditeljima. Poseduje višegodišnje radno iskustvo kao savetnik u privatnoj praksi. Kordinator na više projekta iz oblasti prevencija vršnjačkog nasilja, unapredjenju obrazovnih politika radi smanjenja siromaštva, povećanju dostupnosti obrazovanja deci iz osetljivih grupa. Više godina sarađivala sa Centrom za edukaciju i razvoj ličnosti . Od 2008. radi kao stručni saradnik-pedagog u više škola i predškolskoj ustanovi. Poseduje iskustvo u radu sa decom i mladima koji imaju emocionalne i probleme u ponašanju, savetovanju roditelja i vođenu obuka iz oblasti emocionalne pismenosti, asertivne komunikacije, različitih modela vaspitanja, postavljanje granica, smanjenje stresa. Vodila je program “Osnaživanje porodica” koji je organizovala Kancelarija Ujedinjenih nacija.Niz godina radi na ličnom i profesionalnom obrazovanju odraslih koji se bave decom. Autor je i koautor više stručnih radova: “Transakciona analiza u radu sa decom”;“Primena terapijskog pravca transakciona analiza u radu sa roditeljima dece iz osetljivih grupa”; “Upotreba filma u radu sa decom i roditeljima”;“Profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju”; “Lingvistički metamodel u psihoterapijskom procesu”.


Učenje i razvoj - O nama

Kontaktirajte nas

Preko forme:

Informacije o nama

Adresa:

Milentija Popovića 4, 11070, Beograd

Kontakt telefoni:

069/3607149, 064/4180789

Email: info@ucenjeirazvoj.com